Luxehotel van Marc Coucke en Wout Bru is na zware brand bijna volledig weer open: "Ik had zoiets nog nooit gezien"
Begin december brak er een kleine hel uit in het luxehotel en restaurant van Marc Coucke en Wout Bru in Durbuy. Een brand liet daar grote schade achter. Bijna twee maanden later gaat Margaux van de regio kijken hoe het momenteel met het hotel gaat.
Ondertussen kan je opnieuw overnachten in het hotel ‘Le Sanglier des Ardennes’ in Durbuy. Maar begin december ontstond er een brand in een oven van het grillrestaurant. “Het team deed er alles aan om het vuur te blussen, maar de vlammen sloegen snel over in de dampkap. Daarna brak de brand uit tot het dak van het hotel. Dus het ging heel snel. Op dat moment moet je alleen denken aan de veiligheid van de klanten en het personeel.”
Bijna twee maanden later maakt de rookgeur plaats voor de geur van verf. Naast het restaurant is enkel nog de derde verdieping van het hotel gesloten. Dat verdiep liep veel waterschade op.
Medewerker Valerie maakte het van dichtbij mee. “Je hoort het brandalarm afgaan. Maar pas toen ik het vuur tot aan het plafond zag, was ik even in paniek. Ik had zoiets nog nooit gezien. Gelukkig had ik een opleiding gekregen voor zo’n mogelijke situatie. Ik moest meteen de knop omschakelen, want iedereen moest in veiligheid worden gebracht.”
Maar de herstellingen lopen vlot. Het luxehotel hoopt op 8 februari de derde verdieping opnieuw te openen.
Meer over brandveiligheid?
Ontdek al onze artikels